Musikpoolen 89,2
        
Hem Stöd oss Kontakt Studion Historik Länkar Önskelåt Tävling Outsiders Nyheter Dansband? Frågor Gästbok Galleri

 

Historik

Musikpoolen föddes i slutet av 80-talet. Idén att sprida dansbandsmusik genom radioprogram hade använts av två olika föreningar nästan samtidigt. De var Sydpoolen och Radio SMF. Eftersom båda föreningarna sysslade med samma budskap kläcktes idén att slå samman dessa. Sagt och gjort, så blev det.

Den första tiden var sändningarna ganska "spartanska" och genomfördes från ett litet trä-skjul nedanför radiotornet på Jägersro. Ändå fanns de flesta finesserna, mixerbord, telefoner och övrig teknik för att kunna sända ett fungerande radioprogram.

Ganska snart blev Musikpoolen ett populärt program. Upplägget med att låta människor ringa in och hälsa, prata lite och önska en låt visade sig vara ett vinnande koncept. Skivregistret på den tiden var bara en bråkdel av vad vi har nu men vi försökte ändå tillgodose önskningarna så gott vi kunde.

För att finansiera programmet, som redan från början kostade rejält mycket i avgifter och dylikt, tog vi in stödmedlemmar som för 50:- per år fick ett medlemskap hos oss.
Från och med 1/1 2015 är summan 70:- per år.

Noterbart är att vi alltid jobbat ideellt, dvs. inte tagit ut någon lön för vårt arbete med radioprogrammet.
Alla intäkter har alltid, och kommer alltid, gå till sändningarna och arbetet runt omkring med porto, kuvert osv.

Fortsättning